MSV Prikkedam: ‘Ons geld raakt op’

Makkinga – Motorsportvereniging De Prikkedam zamelt geld in om alle dwangsommen van de gemeente Ooststellingwerf te kunnen betalen. Gelet op de oproep gaat het zelfs om het voortbestaan van de crossbaan in Makkinga.

‘Met jouw donatie proberen we verder te gaan met aanpassingen om dwangsommen te voorkomen en onze prachtige baan te behouden voor toekomstige generaties. Volgend jaar bestaat MSV de Prikkedam 75 jaar, wat een rijke historie ligt er op deze prachtige baan in Makkinga. Grote nationale en internationale wedstrijden zijn hier verreden. Graag willen we deze mijlpaal vieren, echter bevinden we ons al lange tijd in een juridische storm.’ Het wachten is nu nog op een zitting bij de Raad van State over het nieuwe bestemmingsplan.

Onverklaarbare geluidspieken

Hoewel alle motoren tijdens de trainingen aan de KNMV norm voldoen, worden er volgens de MSV toch nog enkele ‘onverklaarbare geluidspieken’ geconstateerd. ‘Deze hebben zeer hoge dwangsommen tot gevolg.’ In totaal gaat inmiddels om 26.000 euro aan boetes. MSV de Prikkedam zegt er alles aan te doen aan om dit te onderzoeken. ‘Denk hierbij aan adviesbureaus voor geluid, juridisch advies en investeren in geluidsreducerende middelen. Al deze zaken kosten veel geld, naast alle dwangsommen die moeten worden betaald. Ons geld raakt op.’ Vandaar dat er nu dus een crowdfundingsactie is gestart. De teller stond vandaag al op 235 donaties, goed voor ruim 13.000 euro. Er wordt geen streefbedrag genoemd.

https://www.doneeractie.nl/behoud-van-de-prikkedam/-45987