Ultraloper Paul Kromkamp moet strijd staken

Appelscha - Ultraloper Paul Kromkamp uit Appelscha moest na goed 100 kilometer het 24 uurs ultrafestival in Deventer staken.

De Invictus-atleet was begin dit jaar begonnen met de voorbereiding, liep voor zichzelf 15 marathons, maakte trainingsweken van 160 kilometer per week en een testloop van 80 km in 7.11 uur. Door de coronacrisis werd de wedstrijd goed twee maanden uitgesteld. De wedstrijd werd gehouden op de wielerbaan over een lengte van 1295 meter. De start was om 14.00 uur.

Naarmate de nacht viel en het kouder werd en door slaapgebrek besloot Kromkamp om na goed elf uur te stoppen. Hij liep toen rond de 20e plaats. Kromkamp: ‘Het begon te demotiveren. Ook het tijdstip van de start viel tegen, ik start liever ‘s ochtendsvroeg.’ Ook zijn broer René uit Wolvega van Start’78 viel uit voorbij de 70 kilometer grens.

Toch kijkt Paul Kromkamp positief op terug op de wedstrijd. Het volgende doel is al weer gepland. Kromkamp: ‘Volgende maand loop ik de Indian Summer Ultra in Rolde, een landschapsloop over 123 kilometer, die ‘s ochtends om 6.00 uur begint.’