Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken Oosterwolde (+ video en veel foto's)

Oosterwolde - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag (donderdag) op bezoek in Friesland. Ze gaan bij verschillende organisaties een kijkje nemen.

De eerste stop voor het koninklijk echtpaar was het bedrijf EcoStyle in Oosterwolde. Fleur de Vries, dochter van Jeanine de Vries-Zwart (directeur van EcoStyle) reikte koningin Máxima een veldboeket uit, samengesteld uit bloemen uit het Ecomunitypark. De Vries-Zwart gaf in het Biosintrum het koninklijk paar uitleg over EcoStyle, het park en het Biosintrum. Ook haar vader en voormalig directeur Anne Jan Zwart was daarbij aanwezig, net als Commissaris van de Koning Arno Brok en burgemeester Harry Oosterman. Het gezelschap maakte ook een klein rondje op de fiets.

De tekst gaat verder na de video.

De nadruk van het koninklijk bezoek ligt op duurzaamheid, de landbouwsector en de Friese taal en cultuur. Dit is het eerste streekbezoek sinds de uitbraak van het coronavirus. Vanwege dat virus is het programma beperkt tot de Regiodeal-gemeenten Ooststellingwerf, Opsterland en Smallingerland.