Biobased brug laat op zich wachten

Oosterwolde - De realisatie van de biobased brug op het Ecomunitypark in Oosterwolde laat langer op zich wachten. Niet zoals gepland in oktober van dit jaar, maar in september 2021 wordt de voetgangersbrug gerealiseerd.

De brug wordt gemaakt van biobased materialen. Onderzoek naar materialen en het ontwerpen van de brug wordt gedaan in samenwerking met studenten van het Friesland College, NHLStenden en het Nordwin College. Het uiteindelijke ontwerp en materialisatie wordt verder uitgewerkt door een architectenbureau.

Volgens de planning zou het project aflopen in oktober 2020. Wegens de corona-maatregelen was het tijdelijk niet mogelijk om projectactiviteiten met studenten van de scholen uit te voeren. Het is volgens de gemeente niet realistisch om deze dit jaar nog uit te voeren.

De gemeente stelde eerder dit jaar 30.000 euro beschikbaar voor het project. De subsidieverstrekking loopt af in op 1 december 2020. Om het project door te laten gaan, wil de gemeente de regeling verlengen tot 1 oktober 2021.