Baggeren op druk blote voetenpad

Appelscha - Ondanks de droogte van de afgelopen maanden moeten de wandelaars van het Blotevoetenpad in Appelscha af en toe flink modder en inktzwart water trotseren. Niet dat iemand het erg vindt door de af en toe stinkende smurrie te banjeren. Het hoort er gewoon bij.

Bovendien kunnen de voeten na afloop onder de kraan schoon worden gespoeld. Na ruim zes jaar is het blotevoetenpad een begrip. Tijdens de afgelopen drukke vakantieweken liepen per dag ruim 200 mensen het twee kilometer lange traject. Het record staat op 467 lopers op één dag. Er wordt gestart bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold.

De in juni overleden boswachter Fedde van den Berg zag in het Vlaamse Zutendaal een blotevoetenpad en vond dat er ook eentje in Appelscha moest komen. Samen met de vrijwilligers van het Buitencentrum zette hij zich in om een mooi en uitdagend pad aan te leggen.

10.000e wandelaar

Woensdag werd de 10.000e wandelaar geteld. Reden om de uit Amsterdam afkomstige Youri Holthuizen en Ramona Dijkhoff te verrassen met een toepasselijk schoonmaakpakketje. Het paar liep samen met hun 2-jarige dochtertje Claire en vriend Daniël Smid. De kleine Claire vond alle modder niet altijd even leuk. De volwassenen vermaakten zich prima.