Lintjo veegt de vloer aan met Spannum

Oldeberkoop - Lintjo had weinig moeite de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Spannum werd na een 15-2 voorsprong bij rust met 21-10 verslagen.

In de aanval startten Kees Flapper, Marc de Boer, Ilsa Wierema en Rosalien de Boer. In de verdediging begonnen Jacco Wouda, Eelke Woudstra, Lisanne de Boer en Sybrit Pen.

Lintjo kwam op 2-0 door een doorloopbal van Kees Flapper en een afstandsschot van Rosalien de Boer. Spannum verkleinde de marge, maar vervolgens ging het snel. Door treffers van onder andere Rosalien de Boer, Eelke Woudstra, Jacco Wouda, Ilsa Wierema, Kees Flapper en Lisanne de Boer werd het 14-1. Inmiddels was Marco den Ouden binnen de lijnen gebracht. Een strafworp van Marc de Boer zorgde voor de 15-2 ruststand.

De eerste twee doelpunten in de tweede helft waren voor de bezoekers. Lintjo reageerde hierop met twee uitstartballen van Marco den Ouden en Sybrit Pen en een afstandsschot van Marc de Boer: 18-4. Spannum vond hierna drie keer het hart van de korf (18-7).

Jildau de Haan werd in de slotfase binnen de lijnen gebracht. Ilsa Wierema maakte er met een doorloopbal 19-7 van. Spannum benutte drie afstandsschoten, voordat Jildau de Haan met een afstandsschot en Jacco Wouda via een doorloopbal de eindstand op 21-10 bepaalden.