Twee clubs behalen volle pond

Waskemeer - De groepsfase van het noordelijke KNVB bekertoernooi zit er op. Donkerbroek en Trinitas wonnen alle drie hun wedstrijden. Het al uitgeschakelde Waskemeer was in de derby te sterk voor SV Haulerwijk.

SV Oosterwolde sloot de poulefase af met een 3-2 zege op Roden. Remco van de Avoird, Jean Pierre N’Gouan en Robbin Wagenaar bepaaldeb de ruststand op 3-0. In de tweede helft deed Roden iets terug, maar de thuisploeg hield de zege vast.

Waskemeer beschikte tegen SV Haulerwijk over de langste adem. Na een 2-2 stand halverwege werd het 3-2. Jarno Hilhorst opende na een mooie solo de score voor de bezoekers. Willem de Jong tikte de gelijkmaker binnen. De grootste mogelijkheid was daarna voor Patrick Hilhorst, die vanuit een moeilijke hoek snoeihard de paal raakte. Aan de andere kant was het opnieuw Willem de Jong die de 2-1 maakte. Haulerwijk kwam nog voor rust langszij. Steijn Heijes rondde na een dribbel verdienstelijk af. Na een uur viel de beslissende treffer. Bouwe Veenstra kopte raak.

Trinitas zit na drie overtuigende overwinningen in de koker voor de volgende ronde. Read Swart werd met 3-1 naar huis gestuurd. Door het missen van enkele grote kansen was het slechts 1-0 bij de pauze door een doelpunt van Roy Slager. De bezoekers moest na een rode kaart verder met tien, maar Trinitas vergat de wedstrijd te beslissen. De bevrijdende 2-0 kwam van Rene Terpstra. Na de 2-1 was het nog even bibberen, maar Mark Platje zorgde voor de beslissing.

Ook Donkerbroek bleef zonder puntverlies. Stanfries werd in Appelscha met 0-3 geklopt. Wessel De Haan, Jurrien Boerema en Berthold Klooster scoorden voor de roodhemden. In dezelfde poule won Sportclub Makkinga met 2-3 bij FC Fochteloo. Na een rode kaart voor Dennis Pen van de gastherenm liep Makkinga uit naar 0-3. In de slotfase kwam FC Fochteloo door doelpunten van Rico Aalbers en Tim Reitsma nog dichtbij, maar verder liet Makkinga het niet komen.