Klaas Jan Hofstra maakt favorietenrol waar

Appelscha - Thuisloper Klaas Jan Hofstra maakte zijn favorietenrol waar op het Nederlands kampioen oriëntatielopen Middle Distance in Appelscha.

De inwoner van Appelscha wer nationaal kampioen bij de mannen 55+. Hij was van de in totaal zeventien posten bij dertien posten de snelste en finishte in 45.52.

Het Nederlands kampioen oriëntatielopen op de kaart Bosberg werd een spektakel. Op de Middle Distance, waar het echte oriënteren bij komt kijken, had de baanlegger een moeilijk, technisch en heuvelachtig parcours uitgezet.

Acht van Drachten

De 8 van Drachten leverde voor Invictus twee podiumplaatsen op. De organisatie had een nieuw parcours over 8 kilometer in het centrum van Drachten uitgezet, met alle coronamaatregelingen erin. Jessica Oosterloo moest haar meerdere erkennen in junior Elsa Rijpstra. Oosterloo finishte als tweede met een achterstand van 24 seconden in 29.08.

Gerko Floor is al tijden in goede doen. In Drachten won hij bij de mannen 40+ in 27.28. Hij had ruim één minuut voorsprong op zijn directe concurrent.

Overige uitslagen Invictus: Siem Hiemstra 34.33 (11e M50), Onno Hiemstra 36.20, Carolien Meloni 43.37 (7eV40).