Waskemeer durft lat hoger te leggen

Het gaat de laatste jaren prima met zaterdag derdeklasser Waskemeer. De club die jarenlang in de kelder van het amateurvoetbal uitkwam werkte zich omhoog tot een heel redelijke derdeklasser die het tijdens het vorig seizoen even lastig had, maar wél in de middenmoot eindigde.

Tóch zijn ze er tevreden en willen ze meer. Bouwe Veenstra bijvoorbeeld. Hij is aanvaller en schiet er elk jaar wel een stuk of tien in. Soms meer en dus kan hij dit seizoen richting de honderd goals gaan.

Voor Veenstra is dat niet het voornaamste; hij wil vooral vlammen met zijn club en de lat hoger leggen. Veenstra gaat zijn achtste jaar als selectiespeler bij de formatie van trainer Klaas Zandberg in. In het kampioensjaar van de vijfde klasse (2014) speelde hij nog als rechtsback, maar het seizoen erop in de vierde klasse werd hij in de aanvalslinie geposteerd. Dat ging prima. Dusdanig goed dat hij nog altijd als aanvaller speelt. “We maakten vanaf dat moment eigenlijk steeds stappen en promoveerden naar de derde klasse. Vorig seizoen hebben we een prima seizoenstart doorgemaakt. Later wisselende resultaten, waardoor we uiteindelijk ietwat tegenvallend in de middenmoot zijn geëindigd.”

Bouwe Veenstra gaat ervan uit dat Waskemeer dus hoger moet kunnen eindigen dan in het afgelopen seizoen. Dan kom je al gauw uit bij een plek die recht kan geven op het spelen van nacompetitie. Daar tekent Veenstra meteen voor. “Zeker weten. Voor een club als Waskemeer is dat natuurlijk geweldig. Maar we zijn er natuurlijk nog niet. Eerst lekker gaan voetballen en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.” In Zaterdag 3B zijn voor Waskemeer trouwens maar weinig derby’s. De enigen zijn eigenlijk tegen Veenhuizen en SV Haulerwijk. Op die duels kan Bouwe Veenstra zich extra verheugen.