Yanick Wieldraaijer mist derby’s

In Boijl wordt alweer acht jaar onder de naam Trinitas gevoetbald. Vroeger onder de naam vv Boijl, maar in 2012 volgde een fusie met OZC uit Elsloo en Zorgvlied. Trinitas staat voor drie-eenheid en is er voor de drie plaatsen Boijl, Elsloo en Zorgvlied.

Na de fusie promoveerde Trinitas al snel naar de derde klasse, het niveau waarop de club zich nog steeds weet te handhaven. Dat is ook het doel van de club: een stabiele derdeklasser blijven.

Yanick Wieldraaijer speelt vanaf het begin van de fusie afwisselend in het eerste en het tweede en maakte nog een uitstapje van een jaar naar Old Forward in Wilhelminaoord. Wieldraaijer is inwoner van Boijl en groeide er op. Hij is verdediger en speelde voor de fusie bij vv Boijl. Over het voorbije seizoen is hij niet echt tevreden. “Soms ging het wel goed hoor, maar bij vlagen leek het echt nergens op. Dat kan gewoon beter en dat moeten we dit seizoen maar laten zien. We willen attractief voetbal spelen en lekker aanvallen en dan proberen aan de bovenkant van de middenmoot te eindigen. Op den duur moeten we proberen een stabiele derdeklasser te blijven. Daarbij zijn we zeker ook afhankelijk van onze jeugdspelers die moeten doorstromen. Al met al denk ik dat we dit niveau wel kunnen vasthouden.”

Wieldraaijer (28) vindt het jammer dat veel clubs in de regio besluiten om op zaterdag te gaan voetballen. “Er zijn daardoor veel minder derby’s waardoor we verder weg moeten om een wedstrijd te spelen en dat is gewoon jammer. Maar ondanks dat gaan we er een mooi seizoen van maken.” Gelukkig voor Wieldraaijer zijn er nog wél de wedstrijden tegen Oldeholtpade en Olyphia. Die ploegen komen nog redelijk uit de buurt.