Robbie Dijkstra heeft zin in vierde klasse

Sportclub Makkinga is na een verblijf van enkele jaren terug in de zondag vierde klasse. De ploeg deed het het vorig seizoen prima in de vijfde klasse en sloot dat seizoen als koploper af en mocht dus promoveren. Dat deed de formatie onder leiding van de jonge trainer Robbie Dijkstra. Dijkstra is 31 en is sinds 2013 al hoofdtrainer.

Hij was destijds 24 en begon bij FC Fochteloo. Met Sportclub Makkinga promoveerde hij dus meteen tijdens zijn eerste seizoen dat hij er hoofdtrainer was. De oefenmeester heeft veel zin in de vierde klasse. Daarin wil hij met zijn team niet als figurant gaan meedoen. Sterker: Sportclub Makkinga moet zich kunnen handhaven als het aan Dijkstra ligt. “Misschien met een beetje geluk zelfs net iets meer. We hebben een mooie mix van jonge en wat oudere spelers, dus ik hoop dat als we dit seizoen goed meedraaien. Het jaar erna moeten we gaan oogsten met misschien de doelstelling van het winnen van een periode.”

Dijkstra heeft ambities en wil op den duur wel hogerop als trainer, maar richt zijn pijlen eerst op Sportclub Makkinga. “Uiteraard hoop ik met Makkinga weer te promoveren. Dat ga ik proberen door het spelen van combinatievoetbal. Natuurlijk gaat er wel eens iets fout, maar we zijn vooral een zogenaamde voetballende ploeg. Dat hoor je tegenstanders vaak ook over ons zeggen. Ik hou van aanvallend voetbal dus als wij tijdens de wedstrijd het gevoel hebben dat we beter zijn dan onze tegenstander dan gaan we altijd vooruit. Is de tegenstander beter dan ons dan zullen wij ons natuurlijk aanpassen, maar wél op de manier dat we zo aanvallend mogelijk spelen.”

Waar dat dan toe moet leiden is de vraag. Handhaving is in ieder geval een pré al tekent Robbie Dijkstra nu al voor een middenmootklassering.