Nieuwe combinatieploeg start sterk

Haule - De korfballers van VZK, DIO, Donkerbroek en Odis hebben dit seizoen de handen ineen geslagen. Het vlaggenschip van de combinatieploeg won haar eerste officiële wedstrijd met 19-13 van Devinco uit Deventer.

De afgelopen jaren zijn er tussen de vier clubs al de nodige samenwerkingen ontstaan. Zo werken VZK en Donkerbroek al een aantal jaren samen en combineren VZK, Odis en DIO een aantal jeugdteams. Nieuw in de intensieve samenwerking is dat ook de seniorenteams worden gecombineerd. Alle teams spelen onder een gezamenlijke naam (VZK/DIO/Donkerbroek/Odis). Binnen de samenwerking zijn volgend seizoen vijf seniorenteams en twaalf jeugdteams actief.

De vier clubs zijn op dit moment zelfstandig en financieel gezond. Op termijn lijken er echter knelpunten te ontstaan voor wat betreft het aantal spelers in sommige leeftijdscategorieën en het vinden van vrijwilligers om de clubs draaiende te houden. Om voor nu en in de toekomst korfbal binnen Ooststellingwerf te behouden, kiezen de clubs nu voor intensieve samenwerking. Er is geen sprake van een fusie. De clubs blijven individueel bestaan. De besturen vergaderen wel gezamenlijk.

Door de samenwerking kan er in alle leeftijdsklassen zowel prestatiegericht als puur recreatief worden gespeeld. Bovendien kunnen organisatorische zaken gezamenlijk en met minder mensen worden opgepakt.

Het nieuwe combinatieteam maakte in Haule tegen Devinco het verschil in de tweede helft. Bij rust was het 7-8 voor de ploeg uit Deventer. De thuislcub kwam met 0-2 achter, maar door treffers van Myrthe Looijenga en Hendrik Jan van Zanden werd het 2-2. Petra Mulder en Wout Jan Donker zetten het combinatieteam op voorsprong (4-2). Luco van de Wolfshaar, Petra Mulder en Jozina Donker scoorden ook nog voor rust.

Na de pauze zette de combinatieploeg een tussensprint in. Via 7-8 werd het 17-11, waarmee de wedstrijd was beslist. Jozina Donker en Myrthe Looijenga waren drie keer trefzeker in de tweede helft.