Twee clubs zijn in beker nog foutloos

Oosterwolde - Op de tweede speeldag van het noordelijke KNVB bekertoernooi waren er zeges voor SV Oosterwolde, SV Haulerwijk, Trinitas en Donkerbroek. Stânfries, FC Fochteloo en Waskemeer pakten een punt, Sportclub Makkinga verloor.

SV Oosterwolde boekte haar eerste officiele overwinning in het nog prille bestaan van de club. Op sportpark Oostenbrug won de fusieclub met 3-1 van Beilen. Jordi Linneman, Robbin Wagenaar en de van Jubbega teruggekeerde Remco van de Avoird waren de doelpuntenmakers. SV Oosterwolde verloor de eerste bekerwedstrijd van Drachtster Boys.

SV Haulerwijk was op eigen veld met 4-1 te sterk voor NOK. Tim van der Velde en Jarno Hilhorst scoorden twee keer. Met vier punten uit twee wedstrijden maakt SV Haulerwijk nog kans op een vervolg in het bekertoernooi.

In dezelfde poule zit voor Waskemeer plaatsing voor de volgende ronde er niet meer in. Na de nederlaag van vorige week tegen NOK werd er zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen VV Heerenveen. Sander Visser zette de groenhemden binnen het kwartier op voorsprong. In het tweede bedrijf kwam de vijfdeklasser uit Heerenveen langszij. De bezoekers zijn door de komst van enkele spelers van de zondagstak en van MSC behoorlijk versterkt. Sander Visser kreeg een gele kaart en mist de bekerderby van zaterdag tegen SV Haulerwijk.

Trinitas boekte voor de tweede bekerronde op rij een 3-0 zege. Na Olyphia werd Renado met dezelfde cijfers opzij gezet. Mark Platje (2x) en Matthijs de Jonge scoorden voor de thuisploeg.

Ook Donkerbroek boekte de tweede derby-overwinning op rij. FC Fochteloo werd vorige week met 3-0 geklopt, zondag moest competitiegenoot Sportclub Makkinga er met 3-1 aan geloven. De geel-zwarten kwamen via Ivo Savenije nog wel op voorsprong, maar door een eigen doelpunt en treffers van Pieter Meerten Reinders en Jurrien Boerema wonnen de roodhemden.

In dezelfde groep speelden Stânfries en FC Fochteloo met 0-0 gelijk. Patrick van der Veen van de gasten kreeg een rode kaart.