Actium gaat ‘on tour’ met mobiele huiskamer

Oosterwolde - In september en oktober gaat woningcorporatie Actium op een ‘Woont u nog fijn?’-tour in de gemeente Ooststellingwerf.

Door op een laagdrempelige manier met mensen in gesprek te gaan over of de huidige woning nog passend is en mensen fijn wonen, hoopt Actium mensen aan het denken te zetten over hun toekomstige woonsituatie.

Met een mobiele huiskamer bezoekt de woningcorporatie diverse Friese dorpen. Anita Westerhoek (projectmedewerker Langer Zelfstandig Wonen bij Actium): “Met een paar kleine aanpassingen kunnen mensen zelf hun huidige woning al fijner maken. Daarnaast wachten mensen vaak te lang voordat ze actie ondernemen. Ze kloppen dan (te) laat bij ons aan, waardoor een passende woning die aan al hun wensen voldoet niet altijd op korte termijn beschikbaar is.” Om dit soort vervelende situaties te voorkomen gaat Actium in gesprek.

Samen met diverse samenwerkingspartners informeert Actium inwoners over de mogelijkheden die er zijn. “Zo kun je je nu al inschrijven als woningzoekende op www.thuiskompas.nl en wachttijd opbouwen. Juist als je nu nog niet acuut hoeft te verhuizen. Op deze manier heb je de tijd om je te oriënteren. En inschrijven is nog gratis ook, dus waarom zou je wachten?”, aldus Westerhoek. Geïnteresseerden kunnen zonder afspraak de mobiele huiskamer bezoeken. Naast hulp bij het regelen van een inschrijving kunnen mensen informatie krijgen over het Langer Zelfstandig Thuis-pakket en het Beleefhuis in Assen.