Donkerbroek en Makkinga winnen bekerderby’s

Makkinga - De eerste bekerwedstrijden zijn gespeeld. Donkerbroek, Sportclub Makkinga en Trinitas wonnen, FC Fochteloo, Stanfries, SV Oosterwolde, SV Haulerwijk en Waskemeer gingen onderuit

Sportclub Makkinga was op eigen veld te sterk voor Stanfries. De kersverse vierdeklasser versloeg de een niveau lager spelende Appelschasters met 5-2. Tycho Hamstra, Jonne Bijstra, Hessel Douma en Ivo Savenije (2x) waren trefzeker voor de thuisclub.

In dezelfde poule boog FC Fochteloo thuis voor Donkerbroek: 0-3. Jurrien Boerema nam alle doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening.

Op bezoek bij Olyphia in Noordwolde boekte Trinitas een 0-3 overwinning. Mark Platje (2x) en Jurgen Verbaarschot scoorden voor de blauw-zwarten.

SV Oosterwolde verloor zijn eerste officiële wedstrijd als nieuwe vereniging. De na een samenvoeging van De Griffioen en DIO ontstane club verloor bij Drachtster Boys met 4-0.

Ondanks drie doelpunten van Tim van der Velde leed SV Haulerwijk op bezoek bij vijfdeklasser VV Heerenveen een 4-3 nederlaag.

Waskemeer verloor in Oudemirdum met 3-2 van vierdeklasser NOK. Na een 2-0 achterstand bij rust kwam Waskemeer door een rake vrije trap van Jurrien Hummel terug in de wedstrijd. Nadat aanvoerde Rozema geblesseerd uitviel en er al drie keer was gewisseld, moesten de groenhemden met tien man verder. Toch kwam Waskemeer via een eigen doelpunt langszij. In de slotfase pakte NOK alsnog de zege.