Gouden Schaar vaste waarde in Oosterwolde en omgeving

Oosterwolde - Twaalf jaar geleden opende Bahram Sulaiman de deuren van kapsalon De Gouden Schaar. De zaak in de Stipepassage blijkt een vaste waarde in Oosterwolde en omgeving. “Natuurlijk heeft het coronavirus voor een moeilijke tijd gezorgd, maar ondanks dat draait de kapsalon erg goed.”

De Gouden Schaar weet zich dan ook van diverse punten te onderscheiden in vergelijking met andere kapsalons. Naast een ‘gewone’ knipbeurt kunnen klanten er terecht voor het opsteken van haar, prachtige bruidskapsels, epileren van het gezicht en/of de wenkbrauwen en het verven van wenkbrauwen. Daarnaast is de salon gespecialiseerd in het maken van figuurtjes in het haar en balayage (het geven van een natuurlijk en stralend effect aan het haar).

Barbier

Sulaiman is bovendien een echte barbier en verzorgt dus volledige scheerbeurten. Hij heeft de overige teamleden ook allemaal zelf opgeleid in dit specialisme, zodat klanten door alle medewerkers snel en vakkundig geholpen kunnen worden. “We gaan voor een zo’n strak en perfect mogelijk resultaat en dat wordt duidelijk door de klant gewaardeerd”, zegt de ondernemer met gepaste trots.

Drie vaste krachten

Het team bestaat naast Bahram uit drie vaste krachten. Sjoerdstje Jeltema staat al bijna vanaf de start bij Bahram in de zaak. Annemieke de Jong uit Nijeberkoop is inmiddels bijna vijf jaar aan de Gouden Schaar verbonden en Sylvia van Dijk uit Oosterwolde bijna twee jaar. “Samen vormen we een hecht team”, zegt Sjoerdstje tevreden. “We kunnen hier onszelf zijn en het is altijd gezellig.” De kunst is volgens Sjoerdstje om vooral heel goed te luisteren naar de klant. “Wij geven natuurlijk advies, maar zullen nooit onze zin doordrijven. Het belangrijkste is namelijk dat de klant met een blij gevoel de deur uit gaat.”

Keerzijde

Mede door de vakkundigheid en de gemoedelijke sfeer heeft de Gouden Schaar in de loop der jaren een grote vaste klantenkring opgebouwd. Het draaiende houden van een goed lopende kapsalon heeft echter ook zijn keerzijde. Jarenlang heeft Bahram zes dagen in de week in zijn zaak gestaan en tijd voor een vrije dag of vakantie was er nauwelijks. “Dat heeft mij wel aan het denken gezet, want op een gegeven moment breekt je dit op. Ik heb er daarom heel bewust voor gekozen om op maandag niet meer open te gaan, zodat ik twee dagen in de week achter elkaar wat meer tijd voor mezelf heb. Het heeft mij absoluut de rust gegeven die ik nodig had.”

Zonder zorgen

Klanten kunnen vanaf heden dus van dinsdag t/m zaterdag in de kapsalon terecht, zoals met als zonder afspraak. “We houden ons zeer nauwkeurig aan alle coronamaatregelen, dus je kunt zonder zorgen bij ons naar binnen stappen”, aldus Bahram. “Bovendien is het hier bij ons in de zomer lekker koel en in de winter lekker warm.” De Gouden Schaar staat klaar voor zowel dames, heren als kinderen. “Zelfs baby’s van een paar maanden oud kunnen bij ons geknipt worden.”

Tel. 0516-520577.