The Blitz sluit noodgedwongen de deuren

Oosterwolde - Damesmodezaak The Blitz in Oosterwolde sluit de deuren. De reden daarvoor is triest. Eigenaar Fokje Oppersma is in juli geheel onverwachts overleden. Haar man Marcel Mulder en dochter Patricia Bergsma-Van den Boog zien op dit moment geen mogelijkheden om de winkel voort te zetten. Vanaf donderdag begint de opheffingsuitverkoop.

In het voorjaar van 2015 opende Fokje haar eigen winkel. Ruim zestien jaar werkte ze bij Henk ten Hoor, maar vanwege het faillissement van deze kledingketen kwam ze eind 2014 op straat te staan. Ze zat niet bij de pakken neer en begon met alle steun van Marcel haar eigen winkel. Met succes. The Blitz is onder leiding van het paar de afgelopen jaren uitgegroeid tot een goedlopende dameskledingzaak. Samen regelden zij alles. Van inrichting, inkoop en marketing tot verkoop en administratie.

Dochter Patricia is sinds eind 2017 aan The Blitz verbonden. Vanwege de enorme groei van het klantenbestand hielp zij sindsdien haar moeder bij de verkoop in de winkel.

Noodlot

Vorige maand sloeg echter het noodlot toe. Fokje is op 56-jarige geheel onverwachts door een hersenbloeding overleden. Voor Marcel en Patricia is het op dit moment niet mogelijk om de winkel voort te zetten. “We hebben nog gezocht naar een overnamekandidaat. Er was belangstelling, maar deze partijen hebben het helaas niet rond kunnen krijgen”, vertelt Patricia aangeslagen.

Enige wat ze nu kunnen doen is een opheffingsuitverkoop houden. “Met pijn in ons hart hebben we dit besluit moeten nemen, maar we kunnen op dit moment helaas niet anders”, aldus Marcel.

De opheffingsuitverkoop start donderdag. De winkel is dan tot en met zaterdag van 09.00 – 17.30 uur geopend. Op 27, 28 en 29 augustus volgen nog eens drie verkoopdagen. Alles gaat tijdens de opheffingsuitverkoop voor € 10,- de deur uit. Marcel en Patricia gaan tijdens deze dagen zelf in de winkel staan. “Natuurlijk is het moeilijk, maar we willen dit zelf doen.”

Tapparfum

Wellicht dat in de toekomst de passie van Fokje verder kan worden voortgezet. Vooralsnog wordt enkel verdergegaan met de Tapparfum die ook bij The Blitz verkrijgbaar was. De parfum wordt vanaf heden vanuit huis aan ’t Oost 50 verkocht. Iedereen is welkom. Patricia: “Maar we richten ons nu eerst op de uitverkoop. Alles moet weg, dus we hopen echt dat deze dagen goed gaan verlopen.”