Waskemeer zwaait oudgediende Sietze Keuning uit

Waskemeer - Waskemeer nam zaterdagavond afscheid van eerste elftal speler Sietze Keuning. Na 17 seizoenen voor het eerste elftal te zijn uitgekomen, besloot Keuning de schoenen aan de wilgen te hangen.

Ook toen de in Waskemeer opgegroeide Sietze Keuning in Amsterdam zijn onderkomen vond, bleef hij nog jarenlang actief als speler van het vlaggenschip van Waskemeer. Keuning blijft als (jeugd) bestuurslid verbonden aan de club.

Vanwege zijn lange staat van dienst werd een afscheidswedstrijd tussen de A-selectie en een Allstar team georganiseerd, waarbij arbiter Roelof Luinge de leiding in handen had.

Oefenmeester Klaas Zandberg zag in het eerste kwartier de A-selectie op een 2-0 voorsprong komen. De selectie, met enkele teruggekeerde gezichten, zoals Freddie van der Velde en Willem de Jong, en drie debutanten (Dennis Hardenbol, Femko de Vries en Bassel Alashkar) kwam fris voor de dag. Toch kon de equipe niet voorkomen dat het Allstar team, bestaande uit spelers die jarenlang met Keuning speelden, terug kwam in de wedstrijd. Een vrije trap van Jurrien Hummel werd in tweede instantie tegen de touwen geschoten.

Na een 2-1 ruststand werd er aan beide zijden volop gewisseld. De Allstars waren met een afstandsschot van Wolter-Jan Boonstra op de lat dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk liep de fysiek fittere A-selectie uit tot 5-1. In de absolute slotfase werd Herbert Golsteyn in het strafschopgebied gevloerd. De penalty van aanvoerder Sietze Keuning belandde in eerste instantie op de binnenkant van de paal. Arbiter Roelof Luinge constateerde dat debutant doelman Femko de Vries te vroeg de doellijn had verlaten, waardoor in tweede instantie alsnog het slotakkoord voor de Allstars was en Sietze Keuning zijn laatste doelpunt liet aantekenen (5-2). In de laatste minuut was het opnieuw arbiter Luinge die van zich liet horen door Keuning met een rode kaart van het veld af te sturen. Na afloop was het op het sportpark een gezellig weerzien van vele (oud) leden en supporters.