Trajectcontrole op N351 start volgende week

Oldeberkoop/Nijeholtpade - De trajectcontrole op de N351 tussen Wolvega en Oosterwolde start maandag 17 augustus. Vanaf dan worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete.

Het is het vierde van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt. Op de N351 tussen Wolvega en Oosterwolde geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N351 veiliger maken. De trajectcontrole loopt van Oldeberkoop tot Nijeholtpade, in beide richtingen.

Trajectcontrole

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Eerste in Friesland

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Het trajectcontrolesysteem op de N351 is de eerste trajectcontrole in Friesland.