Hein Mader sculptuur in Makkinga verplaatst

Makkinga - Tot vorige week stond aan de rand van de Brink in Makkinga een sculptuur van beeldhouwer Hein Mader. Sinds 2016 was dit beeld van keihard staal locatie 8 in Makkinga van de Hein Mader Route-2 door Ooststellingwerf.

Het buitenbeeld in het middelpunt van het dorp was bij nader inzien in verband met de veiligheid op de hoek Wemeweg-Bercoperweg niet de juiste plaats. Met vereende kracht werd de sculptuur vorige week verplaatst naar een andere centraal punt in het dorp: het voorterrein van de begraafplaats aan de Lycklamaweg.

Culturele en historische verhalen

De 20 buitenbeelden van de Hein Maderkunstroute blijven sowieso vijf jaar langer in Ooststellingwerf. Sinds 2016 zijn de beelden op diverse plaatsen opgesteld. De locaties van de buitenbeelden markeren culturele en historische verhalen over de omgeving en de gemeenschap. De binnenbeelden zijn het afgelopen jaar weer opgeslagen in het centrale depot.

Er zijn twee Hein Mader Kunstroutes door Ooststellingwerf. Het Hein Mader Kunstrouteboek wordt in 2020 aangepast met de route langs de buitenbeelden. Het routeboek is en blijft gratis verkrijgbaar bij de TIP in Appelscha, het startpunt van beide routes.