Op vakantie: Pipowagen, kwakende kikkers en Fries suikerbrood

Haulerwijk - Vanwege het coronavirus en de daaruit voortvloeiende maatregelen kiezen veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. In de zomerserie ‘Op vakantie’ gaat Anne Westerhof op zoek naar toeristen die zich in de zomermaanden op allerlei manieren vermaken in Ooststellingwerf.

Romkje de Bildt (39) kampeert met haar kinderen Hidde (12) en Tessel (9) Groenevelt in een wel heel bijzonder onderkomen. Ze hebben een Buggenhoutse woonwagen gehuurd voor een kleine week op camping Fraai in Haulerwijk. Het zondagochtendontbijt is net genuttigd met allerlei drankjes en, niet te vergeten, met het Friese suikerbrood. De nacht was lastig vanwege muggen, maar daar staat tegenover dat ze genieten van de kwakende kikkers, de vlinders en vleermuizen.

Aken

Het thema van hun vakantie was om te kamperen in Pipowagens. Daarom is het volgende verblijf een camping in Aken, ook in een pipowagen.

Romkje de Bildt herinnert zich deze streek nog van een vrolijk schoolreisje in Bakkeveen. Dit wilde ze met haar kinderen delen. Ze was op zoek naar een kleine camping in verband met corona. Bij navraag in het dorp werd ze verwezen naar de kleinschalige camping.

Last minute

Het was een last minute beslissing om te kamperen met z’n drietjes. De reden daarvoor lag in minder vrolijke omstandigheden. Desalniettemin hebben ze het leuk met elkaar. Binnenkort gaan ze verhuizen. Het nieuwe huis staat nog dichter bij de school dan de vorige woning. De kinderen kunnen, bij wijze van spreken, rollend naar school en terug. Hidde en Tessel zijn vol verwachting en hebben ontdekt dat hun vriendjes in dezelfde straat wonen.

Haulewelle

Enfin, het is boven verwachting leuk met z’n drieën, ze genieten van de natuur en stellen de privacy op prijs. Ze doen leuke dingen, het zwembad Haulewelle is bezocht, Landgoed Nienoord is aangedaan en ze fietsen in de omgeving. Pake uit Jorwerd is een dagje op bezoek geweest. Bovenal is de gestrande zeilboot op het terrein een traktatie voor de kinderen.

Drielandenpunt

Volgende week gaan ze naar Aken, dichtbij het drielandenpunt. Mocht de situatie moeilijk worden vanwege het virus, kunnen ze eventueel op de fiets terug naar Nederland.