Vrienden van Rikkingahof trakteert bewoners

Oosterwolde - Ondanks dat corona de deur van Rikkingahof voorbij is gegaan, is de impact voor de bewoners en het personeel in Rikkingahof groot geweest.

Voor de Stichting Vrienden van Rikkingahof was dit een aanleiding om de bewoners en personeel een hart onder de riem te steken. Dat deden ze, door het aanbieden van een doos bonbons. Tineke van Asperen en Gieneke Luinge, beiden bestuurslid van de Vrienden van Rikkingahof hebben de dozen in heel Rikkingahof uitgedeeld en persoonlijk aangeboden.

De reacties waren hartverwarmend. Tineke: ‘Het was soms best confronterend om te merken hoe groot de impact van corona is geweest en nog steeds is.’ De Vrienden van Rikkingahof zijn opgericht om voor alle bewoners van Rikkingahof sociale en culturele activiteiten mogelijk te maken, die buiten de reguliere zorg vallen. De middelen komen voornamelijk uit schenkingen, erfenissen en eerder ook uit de rente op vermogen.

Door alle veranderingen binnen Rikkingahof, maar ook binnen het bestuur van de VVR waren de activiteiten wat op een laag pitje gezet. De coronacrisis was voor de Vrienden een goede reden, om weer van zich te laten horen. In de gesprekken die tijdens deze actie gevoerd werden, was ook een prima gelegenheid om wensen en ideeën te verzamelen.