‘Elsloo beweegt’ start met mountainbiken en jeu de boules

Elsloo - De doorgaans goed gevulde activiteitenkalender van Elsloo is door de coronamaatregelen behoorlijk in de war geschopt en op een laag pitje gezet. Toch worden er elke dag van de week, behalve de dinsdag en donderdag, in de maand augustus voorzichtig activiteiten georganiseerd door projectgroep ‘Elsloo beweegt’. Een project dat binnen no-time met veel creativiteit uit de grond werd gestampt om de inwoners in deze tijd wat meer in beweging te krijgen.

Iedereen kan zelf kiezen uit de vijf aangeboden activiteiten waaraan ze mee willen doen en zelfs bij wijze van spreken welk tijdstip een activiteit gedaan wordt. Zo is mountainbiken, jeu-de-boules en wandelen overdag- en fietsen en bootcamp wekelijks op de avond in augustus gepland.

Bij de dorpsplattegrond, naast het eetcafé, startte zaterdag een mountainbiketocht. Op het vooraf gestelde tijdstip wordt er die morgen gestart voor een route in de directe omgeving, de oranjepaaltjesroute. Anderhalf uur later is iedereen weer terug bij het startpunt.

De tweede activiteit stond voor de zondagmiddag op het programma. Daarvoor was Erik Pardon van de initiatiefgroep de begeleider. Voor deze activiteit op de zonnige middag verzamelden de inwoners zich bij de twee in 2016 aangelegde jeu-de-boules banen in de buurt Horstlaan. De banen werden de afgelopen jaren amper gebruikt, waardoor ze van te voren nog werden opgeknapt door buurtvereniging Eiken-Horst-Laan. De banen lagen er weer knap bij, waardoor twaalf deelnemers voorzien van tasjes en zelfs speciale koffertjes met attributen voor de jeu-de boules-sport naar de activiteit. Een uitleg over de spelregels en het technisch-tactische gedeelte was niet nodig, omdat allen de sport wel hadden beoefend. Zonder warming-up werden dan ook al snel de boules uit tasjes en koffertjes gehaald om de strijd met de overige dorpsbewoners aan te gaan. Met het om beurten gooien van de boules maakten ze er een gezellige middag van.

Een dingetje waar de sporters in coronatijd wel rekening mee moesten houden, was de anderhalve meterregel. Daar werd goed rekening mee gehouden. Opvallend bij het afsluiten van beide activiteiten was dat de deelnemers al weer aan volgende week dachten en afspraken maakten om dan ook weer te komen. En juist dat is ook een insteek van de projectgroep.