Zakslaan: ‘Sommigen hebben maar een tikje nodig’

Waskemeer - Een luchtkussen met een zwembad met daarin zevenduizend liter water stond dinsdag voor de Herberg in Waskemeer.

Veel bekijks trok het, helemaal aan het begin van de middag en avond toen er twee competities onder dorpsgenoten werden gehouden. Zakslaan: met een zak proberen de tegenstander het water in te slaan. ‘Het was leuk. Sommigen hebben maar een tikje nodig’, zegt Jantine van der Meulen van de activiteitencommissie van Waskemeer. Zij houden elke dinsdag een activiteit voor het dorp. ‘Het was deze week alleen iets te rustig. Veel mensen zijn toch op vakantie gegaan’, laat de organisatie weten.

In de middag deden er zes kinderen mee. Stefan Zwart was uiteindelijk het ‘sterkst’, Aize Stoker werd tweede en de derde prijs was voor Chayenne van Toorenburg. Evenveel schreven zich in voor de wedstrijd voor 13+ers. ‘Niks aan te doen.’ Het is een beetje aftasten voor de commissie, die sinds een aantal weken in het leven is geroepen. ‘Volgende week hopen we weer meer deelnemers te mogen verwelkomen.’ Dan houdt de commissie een kinderbingo.