Eerste Vlomarkt iets korter vanwege regen

Makkinga - De Vlomarkt van Makkinga vond afgelopen zaterdagochtend weer voor het eerst plaats dit jaar. Door de coronacrisis mochten de eerste vier edities dit jaar niet plaatsvinden. Door de versoepeling zijn de ochtendmarkten nu terug, wel in een iets andere vorm.

Zo werden alle kraamhouders verzocht via de Oosterhuisweg te rijden. Allen werden zij opgevangen door de marktmeester, waarna de tweede marktmeester hen de weg wees naar een plekje op de markt. Vaste plekken werden niet vergeven, wel werd er rekening gehouden met meer afstand tussen de stands en de bezoeker werd verzocht de looprichting te volgen.

Normaliter is de julimarkt één van de druksten van het jaar. Ondanks alle toeristen in de omgeving bleef het tamelijk rustig in Makkinga. Daarnaast begon het op het einde van de morgen ook nog eens te regenen, waardaar de standhouders hun spullen wat eerder weer oppakten om huiswaarts te vertrekken.

Op 29 augustus is de volgende markt in Makkinga. Daarna volgen nog Vlomarkten op 26 september en 31 oktober De laatste markt van het seizoen in oktober is altijd de traditionele ‘snertmarkt’. Voor alle standhouders staat dan een gratis kop snert klaar.