De Rietvoorn vist weer

Oldeberkoop - Hengelsportvereniging De Rietvoorn in Oldeberkoop hield zondag haar eerste sportactiviteit van het seizoen 2020. Vlak voor de aanvang van het visseizoen brak het corona virus uit, waardoor de 75-jarige vereniging volledig op slot ging.

Leden van de De Rietvoorn kregen van Sportvisserij Fryslân en gemeente Leeuwarden toestemming een activiteit uit te schrijven. Er werd gevist aan de boorden van het Prinses Margrietkanaal in Oude Schouw. Het eerste uur werd er door de deelnemers veel voorn en een enkele brasem gevangen, maar naarmate het weer omsloeg van zonnig naar zonniger was het gebeurd met de vele aanbeten. De scheepvaart nam toe en het was gebeurd met de felle aanbeet. Een enkeling ving nog sporadisch een vis, maar grote aantallen en gewicht werden niet meer waargenomen.

Marten de Vries was bij loting de gelukkige. Door een mooi stek te trekken haalde hij een paar mooie brasems uit het water. De Vries mocht de dagzege mee naar huis nemen, gevolgd door Foppe van Dijk en Jurjen van Dijk. De weging werd geheel volgens de RIVM regels uitgevoerd, inclusief mondkapjes, handschoenen en anderhalve meter afstand.

Uitslag: 1. Marten de Vries 6830 gram; 2. Foppe van Dijk 4810; 3. Jurjen van Dijk 2190; 4. Rinze Kootstra 1725; 5. Harrie Nijholt 1430.