Alice uit Italië zoekt een gastgezin in Oosterwolde

Oosterwolde - Eind augustus komt Alice (16) uit Italië naar Oosterwolde. Via het programma ‘High School Holland’ van uitwisselingsorganisatie Travel Active zal Alice een schooljaar in Nederland verblijven en les krijgen op het Stellingwerf College in Oosterwolde. De school is gevonden, nu zoekt de organisatie nog een gastgezin.

Alice besteedt haar vrije tijd het liefst aan bewegen. ‘Ik doe aan capoeira, een Braziliaanse vechtsport dat eruitziet als een dans. In het weekend doe ik ook aan motorcross. Eigenlijk houd ik van alles dat met motoren te maken heeft.’ Alice kijkt uit naar nieuwe ervaringen en het ontdekken van andere culturen en levensstijlen. ‘Ik zou het heel leuk vinden om Nederlands te leren en daarom hoop ik ook dat jullie mij zo veel mogelijk in het Nederlands willen aanspreken.’

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, alle samenstellingen van gastgezinnen kunnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang iedereen maar enthousiast is en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staat de student en het gastgezin onder begeleiding van een coördinator van Travel Active.

Benieuwd geworden? Alice of een andere internationale student een thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team van Travel Active, via: 0852224810 of: highschoolholland@travelactive.org.