Vernielingen vastgelegd op camera: ‘Wij overwegen beelden vrij te geven’

Appelscha - In het openluchttheater in Appelscha zijn diverse dingen vernield. De personen, die de vernielingen op hun geweten hebben, zijn vastgelegd op camera. De vrijwilligers van het openluchttheater overwegen de beelden vrij te geven aan de politie.

‘Het openluchttheater De Koele in Appelscha is een mooie plek in het Drents-Friese Wold en in principe voor iedereen toegankelijk. Ondanks het feit dat als gevolg van de beperkingen met betrekking tot corona er dit jaar geen voorstellingen zijn in de Koele, steekt een groot aantal vrijwilligers van de Historische Vereniging Appelscha en omstreken er menig uurtje in om het theater en de omgeving schoon en netjes te houden’, laten de vrijwilligers weten.

‘Het lijkt er op dat niet iedereen dit op waarde weet te schatten. We hebben namelijk helaas geconstateerd dat sommige bezoekers het afval van meegebracht eten en drinken, blikjes, pakken frisdranken en dergelijke overal laten slingeren. Maar het ergst vinden wij nog dat naast vernielingen zelfs pas aangeplante boompjes op het talud achter het podium er moedwillig worden uitgetrokken. Wij willen de personen die dit hebben gedaan er zeer nadrukkelijk op wijzen dat deze daden op beeld zijn vastgelegd en wij overwegen deze beelden vrij te geven aan de politie.’