Dubbelslag voor J. & S. Timmermans

OOSTERWOLDE J. & S. Timmermans hebben dit weekend twee keer gewonnen tijdens de duivenwedstrijden van P.V. de Griffioen uit Oosterwolde.

Twee vluchten stonden afgelopen weekend op het programma voor de duiven van de leden van de Griffioen. Een vitessevlucht (tot 250 kilometer) en een dagfondvlucht ( van 450 tot 800 kilometer). De weersvoorspellingen voor het weekend waren niet goed te noemen, maar toch werden de duiven vol goede moed op reis gestuurd.

Voor de vitessevlucht stond Heusden-Zolder (229 kilometer) gepland en voor de dagfond vlucht stond het Franse Troyes (548 kilometer) op het programma.

Heusden-Zolder

Naar Heusden-Zolder werden totaal 279 duiven op transport gezet door dertien liefhebbers en voor Troyes werden 133 duiven uitverkoren door hun baasjes om zo snel als mogelijk weer huiswaarts te keren.

De matige weersvoorspellingen kwamen uit, wat betekende dat zaterdag geen vlucht werd gehouden. Regen en zware bewolking waren de spelbrekers. Voor de vlucht uit Heusden-Zolder werd uiteindelijk zondag gekozen voor het dichterbij gelegen Deurne, afstand 177 kilometer. Zondagmiddag om 12.10 uur werden ze daar in vrijheid gesteld. De stevige west-zuidwesten wind zorgde er voor dat de duiven in hoog tempo huiswaarts keerden.

De eerste duif keer terug om 13.57 uur bij J. & S. Timmermans. Met een gemiddelde snelheid van 99 kilometer wist deze duif zijn thuishok te bereiken. Het zilver ging naar Sjaak de Bie terwijl plek drie voor Comb. Van der Stouwe-Douna was. De eerste duif van Timmermans was tevens de snelste van de gehele afdeling Friesland ’96. Dit resultaat werd behaald door 9.008 duiven achter zich te laten. Een prachtige prestatie.

Uitslag DE GRIFFIOEN Deurne

J.& S. Timmermans 1

Sjaak de Bie 2

v/d Stouwe-Douna 3

Dijkstra W. 4

A. Klooster 5

Olphen T. van 6

Dijk H. van 12

Wittebol W. 19

Van Zanden M.J. 28

Veer A.A. van der 37

Dijksterhuis H. 62

Troyes

Een dag later, op maandag, waren de weersomstandigheden dusdanig dat ook de duiven in het Franse Troyes gelost konden worden. Het startsein klonk om 7.00 uur.

Ook nu ging het goud naar J. & S. Timmermans. Zij klokten hun eerste duif om 13.44 uur hetgeen een gemiddelde snelheid van rond de 81 kilometer per uur betekende. Ook de tweede plek was voor de combinatie Timmermans en het brons ging naar Appelscha bij M. J. van Zanden.

Uitslag DE GRIFFIOEN Troyes

J.& S. Timmermans 1

Van Zanden M.J. 3

A. Klooster 4

v/d Stouwe-Douna 9