Met Jesse de Lange op weg naar Bejing 2022

OOSTERWOLDE - Bouwbedrijf Buiteveld heeft in juni het sponsorcontract ondertekend met Jesse de Lange van team Frysk.

Het bedrijf levert graag een bijdrage aan de droom van De Lange: als schaatser naar de Olympische spelen in Beijing (China). Buiteveld gelooft in zijn ambities; daarnaast zijn zij beiden regionaal betrokken en ondersteunen zij het Friese (top-)sportklimaat.

„Mijn favoriete afstanden zijn de 3000m en de 1500m, op deze afstanden presteer ik ook het best. Allrounden vind ik ook leuk, maar dan verlies ik meestal tijd in de sprint. Daar zit daarom denk ik ook nog veel verbetering. Ik ga dit seizoen daarom meer focus leggen op het ontwikkelen van mijn snelheid dan andere jaren,” aldus De Lange.

„Mijn ultieme droom om mee te mogen doen op de Olympische Spelen, en dan het liefst op de 1500m. Op korte termijn is mijn doel om het NK allround en het NK afstanden te rijden, ik ben blij met de betrokkenheid van Bouwbedrijf Buiteveld en waardeer hun inspanningen. Samen op weg naar de Olympische spelen is dan ook mijn doel!”

Het team waar Jesse de Lange voor schaatst team Frysk is gevestigd in Leeuwarden en heeft diverse aantoonbare resultaten geboekt bij het opleiden van Fries schaatstalent op zowel de langebaan als in de marathon. Ze helpen jong schaatstalenten door hun te helpen met de start van hun schaatscarrière. Na dit proces starten ze langzaam met het leren naar presteren op nationaal en internationaal niveau.

„De Lange’s doel is om in 2022 mee te doen aan de Olympische Spelen in Beijing. En door onze partnership hopen we hier een wezenlijke bijdrage aan te leveren zodat hij goed opweg kan naar Beijing,” aldus algemeen directeur Jacob Koopmans.

Zie ook: https://www.facebook.com/buiteveld/photos/a.1267661253285954/3294761207242605/