Groep 8 Elsloo maakt afscheidsfilm over corona

Elsloo - Normaal gesproken waren de leerlingen van groep acht van de K.J.Dijkstrschool in Elsloo de hoofdrolspelers in de gebruikelijke afscheids-musical in zaal ’t Anker in Elsloo. De leerlingen zwaaiden iedereen dit jaar op een andere manier uit.

De zeven leerlingen klommen in de pen en waren de acteurs van hun zelf geschreven script. Ze maakten op school de film ‘Hollywood in de klas’. De film ging dinsdagavond in de klas van Juf Janique in première. Alleen de leerkrachten van school bekeken de productie. Aansluitend was er een barbecue met de het team in school.

Groep 7/8 had de afgelopen vier weken hard gewerkt aan het maken van de eindfilm. Met behulp van een script zorgden zij voor een eigentijds karakter. De film gaat over de leegstand van de school door de coronacrisis. Het levert de gemeente veel geld op als de school gesloopt zou worden en er een snelweg door Elsloo aangelegd zou worden. Dat lieten de kinderen natuurlijk niet gebeuren en ze bedachten plannen om zelf de school te kopen. Uiteindelijk komt alles op z’n pootjes terecht en blijft de school bestaan.

De leerlingen hadden ook een huiswerk-opdracht meegekregen om zichzelf met hun leukste herinnering van school te filmen. Deze en herinneringen uit de kleutertijd en bloopers bij het filmen leverde veel beelden op, die deze avond ook werden uitgezonden.

Aan het eind van de avond werden de kinderen, zoals gebruikelijk, door juf Janique in het zonnetje gezet en kregen ze allen een tasje met herinneringen aan school mee naar huis.