Drafbaan Wolvega trapt Friese coronasportzomer af

Wolvega - De eerste officiële competitieve sportwedstrijd op Friese bodem sinds de uitbraak van de coronapandemie wordt vrijdagavond op de drafbaan van Wolvega gehouden.

Na 114 dagen van sportieve stilstand draven de paarden over twee dagen weer over het Victoria Park aan de plaatselijke Sportlaan. Er werd woensdagmiddag eindelijk toestemming gegeven nadat de directie eerder al had laten weten klaar te zijn voor een herstart.

Toeschouwers zijn (nog) niet welkom. ,,In principe denken we vanaf 10 juli wel weer publiek te mogen toelaten’’, aldus Patrick Davidson, lid van de Raad van Advies van het Wolvegaster drafcentrum.

De selectieproeven, zoals de wedstrijden tijdens de coronacrisis officieel heten, beginnen om 19.15 uur met de Prix de Wolvega. Daarin komt wereldkampioen bij de beroepsrijders Rick Ebbinge in actie.

Live uitgezonden

Hoogtepunt, denkt de directie van het Victoria Park, is het Championnat des 3 Ans waarin acht Europese toptalenten uit vijf verschillende draversstamboeken strijden om de prijzenpot van 11.000 euro. Favoriet is Kuyt F Boko van Stal Hagoort (Sonnega) met op de sulky Robin Bakker (Wolvega).

Het Championnat des 3 Ans wordt net als de drie andere selectieproeven live uitgezonden door de Franse paardenzender Equidia en is uiteraard te volgende via de livestream die Victoria Park Wolvega via haar website aanbiedt.

De selectieproeven volgen een strikt corona-protocol dat in mei en juni met succes is getest tijdens trainingssessies met formele tijdregistratie.