Raad negeert advies college: toch bouw twee woningen in Donkerbroek

Donkerbroek - Er zijn verwachtingen gewekt en dus moet je twee woningen laten bouwen aan de Herenweg in Donkerbroek. Een meerderheid van de gemeenteraad van Ooststellingwerf had geen zin om alsnog een bestemmingsplan van tafel te vegen, zoals het huidige college voorstelde.

Klaas van Weperen uit Oosterwolde wil al vele jaren twee vrijstaande woningen op een agrarisch perceel bouwen aan de Herenweg. De gemeenteraad was er daarom nu wel klaar mee. Omdat er tot op heden steeds medewerking is verleend, vond een aantal partijen dat de raad niet anders kon dan het bestemmingsplan wel vast te stellen.

Een amendement van de oppositie kreeg verrassend steun van twee van de drie collegepartijen, waaronder het CDA. Dat terwijl de eigen wethouder nog tegen de woningbouw was.

Wethouder Marcel Bos hield vol dat de locatie binnen de bebouwde kom ligt en dat dus de geurbelasting te groot zou zijn voor de nieuwe woningen. Maar over de juiste geurnormen en dorpsgrenzen is in Ooststellingwerf het laatste woord juridisch nog niet gesproken. Wethouder Bos staat niet te juichen over het besluit van de raad, maar is niettemin blij met de duidelijke uitspraak.