Vakantiespelweek komt naar de kinderen toe

Appelscha - Vanwege de coronamaatregelen acht het bestuur van de vakantiespelweken het niet verantwoord alle kinderen en leiding naar het bos in Appelscha te laten komen. Dus is er iets anders bedacht.

De leiding gaat tijdens de eerste twee weken van de zomervakantie naar de dorpen toe. Daar wordt een of twee dagen een programma speciaal voor de kinderen aangeboden, zoals toneel en een groot spel, waarbij rekening wordt gehouden met 1,5 meter afstand.

Via Facebook wordt een programma aangeboden voor de thuisblijvers of voor op de dagen dat een ander dorp wordt aangedaan.

Het is voor het eerst in 60 jaar dat de Vakantiespelweek in de traditionele vorm niet door kan gaan. Het bestuur ging in overleg met de leiding en gemeente wat binnen de richtlijnen nog wél kan.

Van 6 t/m 10 juli zijn Elsloo, Langedijke, Makkinga, Oldeberkoop, Nijeberkoop, Ravenswoud, Fochteloo, Appelscha en Oosterwolde-Noord aan de beurt. Donkerbroek, Haule, Haulerwijk, Waskemeer en Oosterwolde-Zuid zijn van 13 t/m 17 juli aan de beurt.

www.vakantiespel.nl