Groep 8 van De Riemsloot maakt ritje in cabriobus

Appelscha - Bij OBS de Riemsloot in Appelscha is het traditie dat de kinderen van groep 8 met elkaar op kamp gaan. Door het coronavirus ging dat dit jaar niet door. Leerlingen Nancy den Boer en Debbie van Fleeren lieten het hier niet bij zitten.

Na een paar weken plannen en overleggen was het vrijdag zover: het afscheidskampeerfeest. Alle dertig kinderen werden aan het eind van de middag verwacht bij een leerling uit de klas, waar ouders bungalowtenten in de tuin hadden klaar gezet. Nadat de kinderen hun handen hadden gewassen bij de wasunit, konden ze genieten van pannenkoeken die de ouders hadden gebakken.

Daarna volgde tot verrassing van de leerlingen een rondrit in een rode cabriobus. De bus was feestelijk versierd met slingers, ballonen en een spandoek met alle namen van de kinderen. Met deze bus zijn de kinderen via alle thuisadressen naar een locatie gebracht waar de avondactiviteit was gepland: klimmen bij de Jongens van Outdoor. Aan het eind van de avond werden de kinderen met de bus teruggebracht naar de tenten, waar DJ Edwin met feestelijke muziek de kinderen opwachtte.

Niet veel later werden door restaurant de Hildenberg hapjes bezorgd. Tegen 0.00 uur was het tijd voor het kijken van een film die vertoond werd op een groot doek in de tuin. Van slapen kwam deze nacht niet veel terecht.