'Als je niks te doen hebt, doe dan dan niet hier’

In juni 1971 werd in Oosterwolde achter drukkerij Van der Meer een semipermanent kantoorgebouwtje van de Nieuwe Ooststellingwerver geplaatst.

Uitgever Martin van Nieuwenhoven blikt terug. ‘Omdat we zelf nog geen kopieerapparaat hadden, sprongen we een paar keer per dag over de sloot om op het gemeentehuis kopietjes te maken. Tjakko Tjakkes noteerde dat keurig.

Nieuwtjes
Omdat in zijn kantoortje het enige kopieerapparaat stond, kostte het hem veel tijd dat iedereen daar bleef hangen om nieuwtjes uit te wisselen. Hij hing een bordje op: ‘Als je niks te doen hebt, doe dat dan niet hier.’
Het kantoor van de Nieuwe Ooststellingwerver werd bereikt door een smalle steeg tussen de drukkerij en buurman Van der Horst.

Afgebroken
Kantoor, drukkerij en vier woningen werden halverwege 1978 afgebroken om plaats te maken voor de vernieuwbouw van het gemeentehuis. Voor drukkerij en krant werd nieuwbouw gepleegd aan ’t Oost. Die panden hebben hun oorspronkelijke bestemming al jaren geleden verloren. Al staat de naam van de krant nog altijd vermeld op een markante lichtreclame bij het leegstaande pand.