Breid je tuin uit met een mooi tuinhuisje!

Aangeboden door: abnamro.nl

Eigenlijk ben je best tevreden met je tuin. Alles groeit en bloeit mooi. Maar er ontbreekt nog één ding. Een tuinhuisje! Dat is de ideale plek om bijvoorbeeld je tuingereedschap in op te ruimen. Of misschien heb je wel plaats voor een groter exemplaar en kun je er zelfs een kopje koffie drinken. Met een tuinhuisje kun je alle kanten op. Wij geven je graag wat achtergrondinformatie.

Voor opslag of gezelligheid

Het is niet voor niets dat het tuinhuisje de laatste jaren populairder wordt. Vooral onderhoudsvriendelijke blokhutten worden vaak geplaatst door de professionals. Dat komt met name omdat het een nuttige manier is om vrije ruimte in te vullen. Je kunt een tuinhuisje immers op verschillende manieren gebruiken.

De belangrijkste reden voor veel mensen om een blokhut als tuinhuisje te plaatsen is dat ze gezellig willen zitten in de tuin, maar dan wel overdekt. Een beetje regen verpest de gezelligheid dan niet. Daarvoor is een groter tuinhuisje uitermate geschikt. Maar er zijn ook kleinere huisjes, met of zonder ramen, die meer geschikt zijn als opbergplaats voor gereedschap, zaden en andere tuinspullen.

Een huisje is mooi en scheelt je tijd

Zeker als je kiest voor een onderhoudsvrij tuinhuisje, heb je minder tuin waar je voor hoeft te zorgen. Dat scheelt je dus veel tijd. Vergelijk het maar eens met een moestuin of met het intensief verzorgen van sierbloemen: op deze manier kun je heel wat vierkante meters tuin besparen.

Uiteraard begrijpen we als geen ander dat de tuin je grote hobby is. Maar het kan best zijn dat je door je gezondheid, je leeftijd of de tussenkomst van een nieuwe hobby minder tijd in de tuin kunt doorbrengen. In dat geval is het een uitkomst om hier een tuinhuisje neer te zetten. Er zijn zulke mooie exemplaren waar je uit kunt kiezen, dat er vast wel iets moois voor je tussen zit!

Hoeveel kost je tuinhuisje?

Je budget is meestal de bepalende factor voor het tuinhuisje dat je kiest. Daarvoor kun je je spaargeld aanspreken. Een lening aanvragen om een tuinhuisje te financieren kan natuurlijk ook. Mocht je niet direct een bedrag beschikbaar hebben, dan is dit een mogelijkheid om toch je wens ten uitvoer te brengen. Ondertussen scheelt het je de pijn van een grote uitgave ineens. Je spreidt de kosten + rente uit over maandelijkse afbetalingen.

Waar je ook voor kiest, we wensen je heel veel plezier met je mooie tuinhuisje. Geniet ervan!