De Witte Raaf neemt minicamping in gebruik

Ravenswoud - In april 2018 openden Robin en Mariel Slotman B&B de Witte Raaf, na een pittige verbouwing van de oude vervallen boerderij aan de Compagnonsweg in Ravenswoud. Nu, twee jaar later is het zover dat ook de mininatuurcamping in gebruik genomen kan worden.

Vorig jaar hebben twee natuurvarkens het kampeerterrein volledig omgewroet. Daarna is het terrein van de minicamping geëgaliseerd en ingezaaid. Als laatste werd er buiten een afwasunit gerealiseerd.

De minicamping, verstopt tussen de bomen en volledig opgenomen in de natuur, is bedoeld voor trekkerstentjes en mensen die houden van kamperen zonder poespas. Caravans en campers kunnen het terrein niet bereiken.

De naam mini-camping spreekt voor zich. Er kunnen maximaal zes tentjes staan. Op het veldje is geen elektriciteit. Wel kan er een kampvuurtje gestookt worden.

De sanitaire ruimte bevindt zich in de boerderij. Er zijn twee toiletten en douches en tevens kan er een wasje worden gedraaid en gedroogd.

De Compagnonsbossen tegenover de minicamping nodigen uit tot wandelingen en de fietsknooppuntenroute ligt op een kleine kilometer afstand van de Witte Raaf.

Er kunnen supplanken worden gehuurd. Ook is er een Sup-safari-tocht, eventueel inclusief een yogales op de supplank. Er zijn tandemtochten uitgezet, evenals wandeltochten, die “plunjezakhikes” genoemd worden en waarbij deelnemers niet alleen een wandelroute meekrijgen, maar ook een lunchpakket. Deze tandemtourtochten en plunjezakhikes zijn ook los te boeken, voor als mensen wel een activiteit willen, maar niet willen logeren.

Voor degene die écht tot rust wil komen zijn er (privé)yogalessen te volgen. Op dit moment in de boerderijtuin, maar vanaf 1 juli ook weer binnen in de yogaruimte in de boerderij.

Onlangs werd de Witte Raaf opgenomen in de fietsknooppunten route als “Rustpunt”, een plek waar wandelaars en fietsers een stop kunnen houden en er, tegen een kleine vergoeding, hun eigen kopje koffie of thee kunnen zetten, een ijsje kunnen eten of een gekoeld drankje uit de koelkast kunnen nemen. De camping heeft een terras met uitzicht over de weilanden.

In de hal van de boerderij hangen de kleurrijke schilderijen van Sander Kiers. Heel binnenkort komen er beelden van kunstenares Ellen Buchwaldt.

www.boerderijyoga.nl