Van der Stouwe en Douna winnen duivenvlucht

Oosterwolde - Voor de tweede officiële wedvlucht van dit jaar werden de duiven van De Griffioen op reis gestuurd naar het West Duitse Blankenheim.

Voor de duiven een te vliegen afstand van rond de 285 kilometer naar de thuishokken in Ooststellingwerf. Het was een vlucht in de categorie vitesse: vluchten met een afstand tot maximaal 300 kilometer.

De weersvoorspellingen gaven een oost tot zuid oostenwind aan en met broeierig, warm weer. Geen prettige ingrediënten voor de duiven. Het betrof een oude duivenvlucht. De dieren hebben inmiddels de nodige training en ervaring opgedaan. De duiven konden dan ook tijdig de thuishokken bereiken.

Om 8.15 uur klonk het startsein in Blankenheim en werden de Friese duiven gezamenlijk gelost met de Drentse en Groningse duiven. Het werd een noordelijke vlucht waarbij bijna 40.000 duiven gelijktijdig de lucht in gingen om zo snel als mogelijk richting thuishok te geraken.

De eerste duif keerde terug op haar thuishok in Donkerbroek bij combinatie Van der Stouwe-Douna. Om 11.28 uur werd deze duif door het elektronisch constateersysteem geregistreerd. De gemiddelde snelheid van deze duif bedroeg ruim 89 kilometer per uur. De plaatsen twee en drie werden opgeëist door J. & S. Timmermans eveneens uit Donkerbroek. Een duif van de combinatie Mulder uit Makkinga eindigde als vijfde.

Uitslag De Griffioen: 1. Van der Stouwe-Douna; 2. en 3. J.& S. Timmermans; 5. Comb. A.J. Mulder; 12. M.J. van Zanden; 15. W. Wittebol; 18. H. van Dijk; 20. A. Klooster; 22. W. Dijkstra; 26. T. van Olphen; 29. Sjaak de Bie; 58. H. Dijksterhuis; 86. A.A. van der Veen.