Geert Aardema houdt leden Invictus in beweging

Oosterwolde - Loopsportvereniging Invictus kwam de coronacrisis door met individuele uitdagingen. Bedenker en initiatiefnemer Geert Aardema had elke week een uitdaging in petto voor de leden.

Aardema wilde leden motiveren en stimuleren te gaan lopen. Via de groepsapp werden de uitdagingen medegedeeld. De resultaten werden doorgegeven via foto’s, zodat er nog enigszins sociale binding was met de groep.

Uitdagingen

In de uitdagingen kwam van alles aan bod, waarbij een ieder persoonlijk zijn of haar route kon bepalen op een zelfgekozen tijdstip. Zo was er een loop langs bruggen, een eigen belevingsloop waarbij atleten foto’s moesten maken, verschillende afstanden lopen, door mul zand lopen, via foto’s een route lopen, langs verschillende dieren lopen, maar ook zwerfvuil opruimen tijdens een loop. Bij elke uitdaging waren er punten te verdienen en zo werd er een competitie opgesteld.

Fanatiek

Nu er versoepelingen zijn en er weer getraind mag worden, is besloten met de uitdagingen te stoppen. Geert Aardema werd door voorzitter Marlo Post in het zonnetje gezet voor al het werk en voor bijhouden van de resultaten. De leden waren enthousiast over het initiatief. Sommigen waren nog nooit zo fanatiek geweest en verbeterden zelfs hun persoonlijke tijden.