‘Drinkbekers op gemeentehuis zijn 100% gerecycled’

Oosterwolde - Willem Schaaij van de ChristenUnie vroeg tijdens de raadscommissie bij de rondvraag of de tekst op de bekers die in het gemeentehuis worden gebruikt kan worden aangepast. Het betreft de tekst ‘100% gerecycled’, wat volgens Schaaij onjuist is.

Leverancier LIMM recycling is daarover duidelijk: ‘Nee, dat willen wij niet verwijderen omdat deze tekst wel klopt.’ Bij het bedrijf in Oosterwolde wordt alles gerecycled, van de doos tot aan de tyrib. ‘Wij sorteren alles met de hand, waarna er nieuwe producten van gemaakt worden. Bij het recycleproces van de kartonnen koffiebekers ontstaat een hoogwaardige kwaliteit cellulose, waarvan nieuwe papieren producten worden gemaakt.’

Inkt op waterbasis

Naast de volledige recycling worden de bekers gedrukt met milieuvriendelijke inkt op waterbasis. Wij zijn daarnaast zoveel mogelijk klanten van onze eigen klanten. Dit houdt in dat een deel van de productie en verwerking door onze eigen klanten wordt verwezenlijkt. Door zoveel mogelijk regionaal en nationaal te werken, stimuleren wij de Nederlandse economie. Ons transport houden we zo duurzaam mogelijk door op biogas te rijden.’ De conclusie luidt: de tekst ‘100% gerecycled’ klopt en wordt niet verwijderd van de bekers.