N351 krijgt nieuw asfalt tussen rotondes

Nijeberkoop - De provinciale weg N351 wordt tussen Makkinga en Oldeberkoop voorzien van nieuw asfalt. De weg is toe aan groot onderhoud. De werkzaamheden worden in vier delen uitgevoerd.

Maandag werd gestart tussen Nijeberkoop en de rotonde bij Oldeberkoop. Die werkzaamheden duren tot 6 juni. Van 8 juni t/m 14 juni wordt er ‘s nachts tussen 19.00 en 6.00 uur gewerkt aan de rotonde Oldeberkoop. De weg tussen de rotonde Makkinga tot aan Nijeberkoop is van 15 tot en met 27 juni aan de beurt. Van 29 juni t/m 2 juli krijgt de rotonde Makkinga nieuw asfalt. Dan wordt er gewerkt tussen 19.00 tot 6.00 uur.

Omleiding

Gedurende de werkzaamheden isn de rijbaan afgesloten. Het doorgaande verkeer op de N351 wordt omgeleid via Oosterwolde, Donkerbroek en Oudehorne over de N381, N380 en N353. Het openbaar vervoer volgt tijdens de stremmingen een alternatieve route. Bestemmingsverkeer kan altijd thuiskomen. Hiervoor staan verkeersregelaars.

Laagduurswoude

Na de zomer wordt het kruispunt ter hoogte van Laagduurswoude aangepakt. Momenteel rijdt nog veel verkeer vanaf de provinciale weg, waar 100 km/u is toegestaan, over de gemeentelijke weg richting Langedijke. Dit is gevaarlijk en onveilig. Daarom legt de provincie Fryslân hier een oversteek met middengeleider aan. Voor verkeer op de provinciale weg wordt het lastiger om af te slaan richting de gemeentelijke weg. Hierdoor wordt het kruispunt veiliger, ook voor fietsers.