Adressen in Appelscha krijgen andere naam

Appelscha Enkele woningen in Appelscha krijgen een ander adres, ondanks enkele bezwaren.

Eind vorig jaar dienden bezwaarmakers een bezwaarschrift in tegen de beslissing van de gemeente om de adressen Alkenhaer 2 en 3 te vernummeren in respectievelijk Drentseweg 5A en Drentseweg 5B en het adres Alkenhaer 4 vervallen te verklaren. De bezwarencommissie adviseerde de gemeente de bezwaren ongegrond te verklaren. De gemeente neemt dit advies over.

Onduidelijke situaties

In de huidige situatie lijkt het volgens de gemeente alsof er aan de Drentseweg twee huisnummers 3 zijn gevestigd. Dit betreft Drentseweg 3 en Alkenhaer 3. Alkenhaer 3 heeft de in/uitrit aan de Drentseweg en niet aan de Alkenhaer. Hierdoor zou er geen logische huisnummering aanwezig zijn. In de praktijk zorgt dit voor onduidelijke situaties. Koeriersdiensten leveren bijvoorbeeld pakketjes op het verkeerde adres af. Daarnaast is voor andere bedrijven en voor particulieren de situatie dermate verwarrend dat dit voor problemen en onduidelijke situaties zorgt.

Hulpdiensten

Door de adressen aan de passen, wordt er eenduidigheid in de woningen aan de Drentseweg aangebracht. Hierdoor wordt tevens de vindbaarheid door hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) verbeterd.