Jeugdige badmintonners spelen in buitenlucht

Oosterwolde - Zo als het nu lijkt, beginnen de binnensporten door het coronavirus niet eerder dan begin september. Daarom besloot het bestuur van badmintonclub Oosterwolde (BCO) de nieuwe sport AirBadminton op te starten als vervanging voor de zaaltraining van de jeugd.

Jeugd van 8 t/m 12 en 13 t/m 18 sporten in de buitenlucht. Vorige week was de eerste training met de jongste jeugd. Voor de buitenbanen is er met Tennisclub Oosterwolde (TCO) contact of daar ruimte beschikbaar is op bijvoorbeeld de kunstgrasbanen. Het bestuur van TCO stond positief tegenover voorstel.

Voor AirBadminton is een speciale shuttle ontwikkeld met een dop die wat zwaarder van gewicht is en een wat smallere paarse kelk, zodat weer en wind minder invloed heeft op de shuttle.

Demonstratie

Afgelopen jaar zijn er in Nederland op verschillende plaatsen demonstratiewedstrijden AirBadminton gehouden, wat het bestuur van BCO heeft doen besluiten contact op te nemen met de Nederlandse Badminton Bond met de vraag of de shuttles al beschikbaar zijn. Dit bleek nog niet zo te zijn, maar de demonstratieshuttles van vorig jaar waren er nog wel. De bond was bereid een paar kokers van die shuttles beschikbaar te stellen aan BCO.