Eerste huis Actium verhuurd via Thuiskompas

Donkerbroek - Actium biedt samen met de zeven andere Drentse woningcorporaties de beschikbare huurhuizen aan via www.thuiskompas.nl. Voor woningzoekenden betekent dit dat zij met 1 inschrijving toegang hebben tot 70.500 sociale huurhuizen in Drenthe en haar grensstreken. Voor Actium staat het eerste huis in Donkerbroek.

De nieuwe huurder werd verrast met een taart. ‘Het reageren op Thuiskompas ging heel gemakkelijk. Het was handig dat ik kon zien dat ik steeds op nummer 1 bleef staan’, aldus de huurder. Toen ik de woning kreeg was ik natuurlijk erg blij. Dit is mijn eerste huisje, dus het is even wennen allemaal.’

Mensen die nog niet staan ingeschreven maar wel in aanmerking willen komen voor een huurhuis, kunnen zich op www.thuiskompas.nl gratis inschrijven als woningzoekende. Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun 12 huurdersorganisaties. In totaal gaat het om een aanbod van 70.500 huizen in Drenthe en haar grensstreken.