TIP-kantoor Appelscha opent deuren

Appelscha – Tien weken nadat horecagelegenheden, culturele instellingen en toeristische attracties hun deuren sloten vanwege het coronavirus, opent het TIP-kantoor in Appelscha weer haar deuren.

Het Toeristisch Informatiepunt is het punt voor toeristen om meer te weten te komen over de hierboven genoemde ondernemingen. ‘We vinden het erg belangrijk, nu alles weer langzaam op gang komt, er te zijn voor de toerist’, zegt Robert Wierenga van het TIP in Appelscha. ‘Juist nu is het voor die doelgroep belangrijk om te weten wat wel en wat nog niet mogelijk is in de omgeving.’ Het TIP is in het bezit van alle actuele informatie. Het kantoor is geopend, maar ook in gepaste vorm: voorzien van vloerbestickering en posters met daarop de regels. Er mogen maximaal twee volwassenen tegelijk binnen zijn of één gezin van maximaal drie personen. Ook is er voor de balie een scherm bevestigd om de vrijwilligers en toeristen te beschermen.

Hemelvaartsdag

Het TIP-kantoor opent voor het eerst op Hemelvaartsdag. Het is doorgaans één van de drukkere dagen van het seizoen. Verwacht wordt dat het ook donderdag al een stuk drukker wordt dan de afgelopen weken. Het wordt in ieder geval mooi weer. ‘Voor de rest zijn wij de aankomende weken geopend van vrijdag tot en met maandag’, laat Wierenga weten. Over de precieze openingstijden wordt nog vergaderd.

Toeristen halen bij het TIP het nieuwste TIP-magazine, waarin eveneens alle toeristische attracties in de omgeving staan beschreven.