Zwemmers De Wellerobben duiken weer het bad in

Haulerwijk - Zwemvereniging de Wellerobben in Haulerwijk is na de lockdown weer gestart met de zwemtrainingen in De Boekhorst in Oosterwolde. ‘In al die bijna 25 jaar dat ik training geef, heb ik nog nooit in zo’n situatie gezeten. Dit is een van de grootste uitdagingen ooit’, zegt trainster Jellie Wijnja.

Wijnja: ‘We zaten echt te wachten op de uitspraak van Rutte dat er weer gezwommen mag worden. Samen met het bestuur zijn we gelijk aan het brainstormen gegaan. Ondanks de vele regels verliep de training goed.’ Wellerobben denkt er aan naast wedstrijdzwemmers, recreanten en senioren weer te laten zwemmen. Wijnja: ‘Het vergt veel nadenkwerk, maar zoals het nu op papier staat, gaat dat zeker lukken.’

Opdrachten

In de weken van de lockdown zat de ploeg niet stil. Wijnja stuurde via de mail en app verschillende opdrachten aan de zwemmers. Zo moestende sporters onder meer tien keer de trap op en neer lopen, planken, de schoolslagtechniek voor doen, springvormen met stroomlijnen en touwtje springen. Van deze opdrachten moesten ze filmpjes maken en deze doorsturen naar Wijnja. Tevens was het de bedoeling om de opdrachten op een ludieke manier uit te voeren. De filmpjes werden beoordeeld en de leukste en beste kreeg een prijsje. Ruben Vehoff won deze opdracht en ontving een cadeaubon. Sverre Bosboom ontving ook een prijs. Hij was de jongste deelnemer. Alle zwemmers die meededen ontvingen een kleine lekkernij die door Wijnja thuis werd bezorgd.

Quiz en bingo

Ook werd er een quiz gespeeld met allerlei vragen over zwemmen en over de trainster. Daar ging de prijs naar familie Jonkman. Ook Arianne Jonkman bedacht een puzzel. Bij de online bingo was de hoofdprijs, een grote slagroom, voor Saskia Bergsma.