Provincie pakt N351 tussen Makkinga en Oldeberkoop aan

Makkinga - De provinciale weg N351 tussen Makkinga en Oldeberkoop is toe aan groot onderhoud. De weg krijgt een nieuwe laag asfalt. Om dit uit te kunnen voeren, sluit de provincie de weg in mei en juni in gedeelten af.

Planning en hinder

De werkzaamheden worden in mei en juni uitgevoerd. Het werk wordt in vier delen opgedeeld. De rotonde bij Makkinga is maximaal drie nachten van 19.00 uur tot 06.00 uur afgesloten. De weg van Makkinga tot de kom van Nijeberkoop is twee weken volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. De N351 vanaf de kom van Nijeberkoop tot de rotonde Oldeberkoop is maximaal twee weken afgesloten voor alle verkeer. Ook hier zijn de werkzaamheden overdag. De rotonde bij Oldeberkoop (N353) is vijf nachten afgesloten tussen 19.00 uur en 06.00 uur voor alle verkeer.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is er per fase een omleidingsroute ingesteld. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N381 en de N380. Bestemmingsverkeer kan altijd thuiskomen. Hiervoor staan verkeersregelaars. De werkzaamheden zorgen er ook voor dat de bussen een alternatieve route rijden. Reizigers kunnen opstappen op alternatieve haltes. Meer informatie is te vinden in de bussen van Arriva, bij de haltes of op de website van Arriva.

Laagduurswoude

Na de zomer 2020 pakt de provincie het kruispunt ter hoogte van Laagduurswoude aan. Momenteel rijdt nog veel verkeer vanaf de provinciale weg, waar 100 km/u de maximale snelheid is, over de gemeentelijke weg richting Langedijke. Dit is gevaarlijk en onveilig. Daarom legt de provincie hier een oversteek met middengeleider aan. Een middengeleider is een verhoogde scheiding tussen twee rijstroken. Voor verkeer op de provinciale weg is het lastiger om af te slaan richting de gemeentelijke weg. Hierdoor wordt het kruispunt veiliger, ook voor fietsers.