Coronavirus weerhoudt Tim Gorter niet van lopen eerste marathon

Oosterwolde - De marathon van Rotterdam ging zondag vanwege het coronavirus niet door, maar dat hield Tim Gorter uit Oosterwolde niet tegen de magische ruim 42 kilometer af te leggen.

De 20-jarige Tim Gorter zou in Rotterdam voor het eerst een marathon lopen. Een jaar eerder stond dit al in de planning, maar de leeftijdsgrens voor deelname is 20 jaar. Zondag ging het er dus van komen voor Gorter. Tot zijn spijt gooide de coronacrisis roet in het eten.

Gorter treurde niet lang. Die eerste marathon, die moest en zou zondag worden gelopen. Dus besloot Gorter het dichter bij het huis te zoeken. Hij stippelde een route van 42 kilometer en 195 meter uit vanuit Oosterwolde door Ooststellingwerf richting Smilde en weer terug. Albert van Duinen van loopsportvereniging Invictus maakte in aanloop naar de marathon in Rotterdam een schema, speciaal op Gorter afgestemd. Gorter volgde ook in Ooststellingwerf dit schema trouw.

Hij vertrok om 10.00 uur, zoals ook in Rotterdam de bedoeling was, en keerde na 3.52.20 uur weer terug in Oosterwolde. Daar werd hij onthaald door zijn trotse familie.

De marathon van Rotterdam is nu op 25 oktober. Gorter verschijnt daar aan de start.