Eerste patiënt met coronavirus uit Weststellingwerf overleden

Wolvega - Een inwoner van Weststellingwerf is overleden na besmetting met het coronavirus COVID-19.

Op dit moment liggen twee inwoners van Weststellingwerf in het ziekenhuis vanwege besmetting met het coronavirus. In verband met de privacy worden geen verdere gegevens verstrekt.

Op zaterdag 21 maart is voor het eerst bij een inwoner van Weststellingwerf het coronavirus vastgesteld. Daarna liep het aantal vastgestelde besmettingen in Weststellingwerf op naar drie personen. Vanaf 31 maart houdt het RIVM het aantal ziekenhuisopnames per gemeente bij en werd duidelijk dat voor het eerst een inwoner uit de gemeente is overleden na besmetting met het coronavirus.

In totaal staat het aantal ziekenhuisopnames van inwoners uit Weststellingwerf nu op twee personen. De GGD Fryslân voert contactonderzoek uit. In verband met de privacy worden geen verdere gegevens verstrekt.

Het aantal coronapatiënten dat hier wordt genoemd, zegt niets over het werkelijk aantal besmettingen in Weststellingwerf. Niet iedereen die ziek is of het virus heeft, wordt in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment wordt alleen zorgpersoneel getest en personen die een medische behandeling moeten ondergaan. 

Alle coronamaatregelen in Nederland zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april.